Str. Caramidariei 5, Brasov
Tel. +40 732 654 751
office@proiecte-civile.ro

Oferim angajament la toate nivelurile de proiectare de constructii, de la pregatirea pentru constructie pana la a servicii de management de constructii. De ani de zile, ne-am indeplinit cu succes cererea clientului pentru costuri servicii eficiente si receptive.

Suntem o companie de servicii complet de constructii care ofera servicii de proiectare si constructii pentru intregul proiect de la schite initiale la constructia finala.

Etapele Constructiei

Organizarea de santier

La realizarea unor noi constructii civile sau industriale trebuie sa ne asiguram ca avem toate conditiile pentru desfasurarea activatii de baza. Pentru inceput este necesar realizarea unor spatii de depozitare a materialelor, a unor spatii de cazare si a unor spatii tehinice.

Pregatirea terenului

Inainte de executarea fundatiei imobilului civi sau industrial, trebuie efectuate cateva lucrari premergatoare executiei :

  • amenajarea terenului
  • trasarea fundatiei
  • lucrari de sapaturi si sprijin

Montarea conductelor pentru utilizati

Executarea acestei etape trebuie sa studiati cu atentie proiectul tehnic pentru a vedea traseele de canalizare si alimentare cu apa.

Armarea fundatiei

Dupa etapa de turnare a betonului de egalizare, in functie de proiectul de rezistenta incepem executarea armaturlor

Realizare placa cota 0.00

Dupa etapa de elevatiei, va trebui sa umplem golurile ramase cu pamant, rezultat de la sapatura santurilor, dupa stratul de pamant urmeaza un strat de pietris, recomand sa fie sort cu grosime de 10 cm.

Armare, cofrare si turnare placa

Dupa finalizarea zidurilor de la parter si executarea elementelor structurale aferente, vom trece placii care leaga etajul superior de parter. Cofrarea se paote face cu cherestea dar si cu cofraje metalice.

Trasarea casei

Trasarea unei constructii civile sau industriale este primul pas in realizarea proiectului. Aceasta etapa este cea mai impotanta, deoarece daca apar greseli acestea genereaza costuri suplimentare, atat clientului cat si constructorului. Trasarea este fixarea unor puncte la care ne vom raporta permanent

Saparea fundatiei

Dupa etapa de trasare conform proiectului realizat de arhitect si inginetul structurist, vom incepe sapaturile fundatiei.

Fundatie reprezinta unul din cele mai importante elemente ale stucturii unei imobil civil sau industrial, acesta preia si transmite terenului incarcarile de suprastructura.

Turnarea betonului de egalizare

Dupa executarea sapaturii, urmeaza etapa de turnare a primul strat de beton in santurile realizate, avand rol de egalizare si de a prelua neregularitatile terenului si de a fixa stalpii de fundatie.

Realizarea elevatiei

Elevatia poate fi realizata din doua centuri, asezate una in partea de jos si una in partea de sus sau poate fi o singura centura la partea superioara si cu o talpa armata, in functie de solutia aleasa de inginerul structurist.

Zidirea peretilor

Dupa ce am turnat placa de la cota 0.00, trecem la etapele urmatoare. Se aplica membrana  bituminoasa, membrana are rol de hidroizolator, pe intreg perimetru unde vom incepe sa zidim.

Armare, cofrare si turnare stalpi

Tipul de structura a stapilor din proiect este indicata de proiectant. Urmatoarea etapa este armare, cofrare si turnanre a betonului in stalpi si buiandrugi.